ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010

Εφραίμ και Αρσένιος: Δεδιωγμένοι ένεκεν... "δικαιοσύνης"!

Με το θέμα της Μονής Βατοπαιδίου και των προκλητικών μοναχών που σκανδάλισαν το Πανελλήνιο το 2008 είχα ασχοληθεί εκτενώς και είχα καταδικάσει τις ανίερες δραστηριότητες των επίορκων μοναχών Εφραίμ και Αρσενίου. Μπορείτε να φρεσκάρετε τη μνήμη σας στα σχετικά άρθρα μου εδώ, εδώ, και εδώ. Δεν περίμενα βέβαια ότι οι κύριοι αυτοί θα είχαν αποσυρθεί σε κάποια σκήτη για να περάσουν το υπόλοιπο του βίου τους εν νηστεία και προσευχή, έχοντας μετανοήσει για το κακό που προκάλεσαν στη δημόσια ζωή του τόπου και για το σκανδαλισμό των πιστών. Ούτε όμως περίμενα ότι θα εξακολουθούσαν να προκαλούν μέχρι σήμερα, συνεχίζοντας τις μπίζνες, όπως απεκάλυψε ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας στις δυο προηγούμενες εκπομπές του "Αθέατος Κόσμος".
Οι εν λόγω επιχειρηματίες "μοναχοί" αρνούνται βέβαια τις κατηγορίες και εξέδωσαν Δελτίο Τύπου μέσω Δικηγορικής Εταιρίας! Παραθέτω αποσπάσματα του Δελτίου Τύπου που βρήκα εδώ, κι εσείς πίσω από τα "δήθεν" μπορείτε να αποκωδικοποιήσετε τις κατηγορίες.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Για την εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» με θέμα την ιερά Μονή Βατοπαιδίου)
«Στην εκπομπή "Αθέατος Κόσμος" που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010, προβλήθηκαν βίντεο κι έλαβαν χώρα συζητήσεις μεταξύ του δημοσιογράφου παρουσιαστή κ. Κώστα Χαρδαβέλα και των προσκεκλημένων του, που περιελάμβαναν ισχυρισμούς και δηλώσεις που συνιστούν αήθη, υβριστική και συκοφαντική επίθεση σε βάρος του Ηγούμενου της Ι.Μ. Βατοπαιδίου Αγ. Όρους Γέροντος Εφραίμ, του μοναχού πατρός Αρσενίου και της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής με στόχο να πληγεί η τιμή και η υπόληψή τους. Με στόχο να πληγεί η τιμή και η υπόληψη των δύο Πατέρων, χρησιμοποιήθηκαν απόλυτα αναληθείς ισχυρισμοί και καταφρονητικά σχόλια περί:
1. δήθεν σκανδαλώδους εκποίησης κελιών,
2. δήθεν "κτηνώδους" διωγμού μοναχών,
3. δήθεν ανθελληνικών πρακτικών,
4. δήθεν καλλιέργειας κλίματος τρομοκρατίας στην Ι.Μ. Βατοπαιδίου,
5. δήθεν αιφνιδίων θανάτων με υπαιτιότητα τού Γέροντα Εφραίμ καί
6. δήθεν ύπαρξης κατηγοριών περί παιδεραστίας.
(...)
Για τους λόγους αυτούς εδόθησαν εντολές στους πληρεξουσίους δικηγόρους για άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη. (...)
Οι νομικοί σύμβουλοι των αγίων Πατέρων δεν προτίθενται να δημοσιοποιήσουν τα αποδεικτικά στοιχεία της αλήθειας των όσων θα αποδειχθούν δικαστικώς, αλλά δηλώνουν ότι είναι κάτοχοι αδιάσειστων αποδείξεων περί της αθωότητος των αγίων Πατέρων, από τις οποίες άλλωστε και οι ίδιοι έχουν πεισθεί. Αρμόδιοι νομικοί σύμβουλοι για την ενημέρωση είναι η Δικηγορική Εταιρεία (...)
Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2010»
Είμαι πεπεισμένη ότι χωρίς φωτιά καπνός δε βγαίνει, και ότι η Πατριαρχική ψευτοκάθαρση του σκανδάλου με την οποία ο Εφραίμ "τιμωρήθηκε" με προσωρινή παύση ("άχρι καιρού") των διαχειριστικών καθηκόντων του, όχι όμως και των "πνευματικών" ως ηγουμένου της Μονής, ουδόλως τον συνέτισε. Ας ελπίσουμε ότι τελικά όλα θα έλθουν στο φως μέσω της Δικαιοσύνης και οι εμπλεκόμενοι στα φημολογούμενα σημεία και τέρατα ρασοφόροι θα αποσχηματιστούν. Η κόντρα μεταξύ μοναχών και Κώστα Χαρδαβέλλα φαίνεται να έχει αγριέψει, και εύχομαι στο θαρραλέο δημοσιογράφο καλή δύναμη στην προσπάθειά του να λάμψει η αλήθεια.